Ingredientai
- Aliejus 150 ml
- Cukrus 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Mielės 150 g sausos
- Pienas 1 st.
- Grietinė 1 valg. š. aptepimui
- Sūris 1 kg įdarui
- Miltai 800 g arba 1 kg
- Kiaušiniai 4 vnt. 1 tešlai, 1-2 įdarui ir 1 trynys aptepimui
- Sviestas 150 g 100 g tešlai ir 50 g įdarui
- Kefyras 500 ml
Kaip gaminti
- Vos pašildykite pieną, suberkite druską, cukrų, mieles, šiek tiek aliejaus, miltų ir padėkite kilti šiltoje vietoje apie 15 min. Vėliau supilkite kefyrą ir didžiąją dalį išsijotų miltų, įmuškite kiaušinį ir pradėkite minkyti, jei reikia, pridedant miltų. Supilkite ištirpintą ir atvėsintą sviestą. Minkykite apie 20 min., retkarčiais pasitepant rankas aliejumi ir juo ištepant tešlos gabalą. Gerai išminkyta tešla nebelimpa prie rankų. Išminkytą gabalą apibarstykite miltais ir palikite šiltai 2 valandoms.
- Susmulkinkite sūrį, įmuškite 1-2 kiaušinius ir įmaišykite minkšto sviesto.
- Tešlą suskirstykite porcijomis, iškočiokite apskritimus, į jų vidurį sudėkite į kamuoliukus sulipdytus sūrio gumulėlius, tešlos kraštus gerai užlankstykite, paplotėlius apverskite ir pakočiokite, kad išeitų 1 cm storio apskritimai. Juos aptepkite kiaušinio trynio ir grietinės mišiniu, sudėkite į sviestu išteptą skardą, subadykite šakute, o pačiame viduryje padarykite nedidelę duobutę.
- Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 25 min. Kai jie parusvės, išimkite, sudėliokite ant lentos ir pridenkite lininiu rankšluostėliu. Valgykite po 10 minučių.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Gruzinų