Ingredientai
- Vanduo 200 ml
- Miltai 500 g kvietiniai
- Jogurtas 3 valg. š. natūralus
- Mielės 20 g šviežios
- Cukrus 1 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. 1-1,5
- Aliejus 3 valg. š.
Kaip gaminti
1. Mieles inde sutrupinkite į drungną vandenį, įberkite druskos ir cukraus. Supilkite jogurtą. Po to pakaitomis pilkite tai aliejaus, tai miltų ir minkykite. Uždenkite ir palikite iškilti dvigubai – tam prireiks maždaug 2 valandų.
2. Orkaitę įkaitinkite iki 250–275 laipsnių. Tešlą padalykite į 6 rutulius ir palikite 10 minučių, kad pakiltų. Tuo metu švarią tuščią skardą įdėkite į orkaitę, kad įkaistų.
3. Pasiimkite vieną tešlos rutulį, pasidėkite ant grubiau austo rankšluosčio ir iškočiokite kriaušės formos lakštą (platesnis galas 25 cm, siauresnis – 12 cm).
4. Iš orkaitės išsitraukite įkaitusią skardą ir ant jos nuo rankšluosčio trenkite iškočiotą paplotį. Kepkite 3 minutes, tada įjunkite grotelinį režimą, pakiškite skardą tiesiai po įkaitusiomis kepamosiomis grotelėmis ir 30 minučių skrudinkite.
5. Iškepusias duoneles naan suvyniokite į rankšluostį.
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“ |
Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Indų