Ingredientai
- Manai 200 g
- Vanduo 600 ml
- Rudasis cukrus 200 g
- Sviestas 120 g ghi sviesto (tiks ir paprastas)
- Razinos 50 g
- Graikiniai riešutai 50 g
- Kardamonas 1 arbat. š. malto
- Cinamonas 1 arbat. š.
Kaip gaminti
- Į puodą supilkite vandenį, suberkite cukrų ir razinas. Virkite vis pamaišydami.
- Kai cukrus išsilydys, taps sirupu ir užvirs, gerai išmaišykite, uždenkite dangčiu ir palikite kaisti ant mažiausios įmanomos ugnies.
- Keptuvėje išlydykite sviestą. Svarbu, kad jis nepradėtų svilti, tad lydykite ant labai lėtos ugnies.
- Į ištirpusį sviestą suberkite manų kruopas. Gerai jas išmaišykite, kad susigertų visas sviestas.
- Manų kruopas nuolat maišydami skrudinkite keptuvėje ant lėtos ugnies, kol taps karamelinio atspalvio.
- Kai manų kruopos pradės pamažu skrusti, suberkite šiek tiek susmulkintus graikinius riešutus ir toliau maišydami skrudinkite. Galiausiai prieš baigdami skrudinti, pagardinkite kardamonu ir cinamonu ir dar aktyviai maišydami truputį paskrudinkite.
- Nukaiskite keptuvę su manų kruopomis ir pamažu, nuolat maišydami supilkite cukraus sirupą su razinomis.
- Tada vėl statykite keptuvę ant labai lėtos ugnies ir kelias minutes pakaitinkite.
- Kai manų kruopos sugers sirupą ir jų masė taps panaši į pudingo, keptuvę nukaiskite.
- Keptuvę uždenkite dangčiu ir apie 5 minutes leiskite manų kruopų chalvai pastovėti.
- Ši chalva skaniausia šilta. Galite ją pagardinti grietinėle.