Ingredientai
- Vanduo 120 ml šilto
- Mielės 1 valg. š. 0,5 sausų
- Cukrus 1 valg. š.
- Pienas 1 valg. š. 1,5 kambario temperatūros
- Kiaušiniai 1 vnt. paplakto, kambario temperatūros
- Miltai 500 ml
- Druska 1 arbat. š.
Kaip gaminti
- Mielių miltukus sumaišykite su cukrumi ir užpilkite šiltu vandeniu, kelias minutes palaukite, kol suputos.
- Supilkite pieną, paplaktą kiaušinį bei druską.
- Po truputį berkite miltus ir minkykite tešlą. Užminkykite minkštą vientisą tešlos rutulį, dėkite į riebalais pateptą dubenį, uždenkite maistine plėvele ir gerą valandą laukite, kol tešla padvigubės.
- Iškilusią tešlą perminkykite ir padalinkite į 10–16 mažų rutuliukų, juos apdenkite švariu rankšluosčiu, kad neapdžiūtų ir dar 15 minučių pakildinkite.
- Keptuvę gerai įkaitinkite ir iškart sumažinkite temperatūrą iki vidutinės.
- Jei reikia, švelniai patepkite keptuvę sviestu (recepto autorė kepa sausoje, be riebalų).
- Kiekvieną tešlos rutuliuką plonai iškočiokite į blynelį ir kepkite po kelias minutes iš abiejų pusių.
Receptas iš: g-blogas.lt
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Kepiniai, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita