Ingredientai
- Lęšiai 180 g raudonųjų, perplautų po šaltu vandeniu
- Česnakai 2 skiltelės supjaustytos riekelėmis
- Imbieras 1 vnt. nykščio dydžio šviežio gabaliukas, stambiai supjaustytas
- Paprikos 1 vnt. raudonoji, nupjautu žaliuoju galiuku, stambiai supjaustyta
- Kuminai 1 arbat. š. sėklų
- Juodieji pipirai 5 vnt.
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Garstyčių sėklos 1 arbat. š. geltonųjų
- Pomidorai 3 vnt. konservuoti arba švieži (blanširuoti)
- Žalioji citrina 1 vnt.
- Druska 0,5 arbat. š.
- Vanduo 750 ml
- Kalendros 1 sauja kapotų šviežių, patiekimui
Kaip gaminti
1. Kuminą ir juodųjų pipirų grūdelius sugrūskite prieskonių grūstuvėje ir berkite į nedidelį elektrinio smulkintuvo indą. Ten pat sudėkite ir aitriąją papriką, česnaką bei imbierą, įpilkite šaukštą aliejaus. Sumalkite viską iki rupios pastos.
2. Storadugniame puode įkaitinkite likusį aliejų, suberkite garstyčių sėklas ir minutę pakepinkite (pridenkite dangčiu, nes jos ims šokinėti). Dėkite prieš tai pagamintą pastą ir pakepinkite minutę, kol pakvips.
3. Berkite į puodą lęšius, kubeliais supjaustytus pomidorus, įpilkite 1 valg. šaukšt. šviežiai spaustų laimo sulčių (arba sudėkite tamarindų pastą) ir išmaišykite. Užpilkite vandeniu, pasūdykite ir užvirkite.
4. Sumažinkite ugnį ir virkite 25 min., kol lęšiai ir pomidorai išvirs.
5. Nupylę pusę sriubos į atskirą indą, likusią jos dalį sutrinkite iki vientisos tyrės, o tada grąžinkite atgal atidėtąją dalį. Paragaukite, ar netrūksta rūgštumo (padės citrinos sultys) arba druskos.
6. Pilkite į dubenėlius, ant viršaus berkite kapotų kalendrų.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Indų