Ingredientai
- Vištiena 250 g filė
- Žiediniai kopūstai 200 g
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Aitrioji paprika 10 g gabalėlis
- Imbieras 10 g gabalėlis šaknies
- Kokosų pienas 150 ml nesaldintas
- Sviestas 1 valg. š.
- Miltai 2 valg. š.
- Sultys 2 valg. š. citrinų
- Druska 1 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
Kaip gaminti
1. Nedideliais gabalėliais supjaustytą vištienos filė išvirkite dviejuose litruose vandens (įmeskite laurų lapų, juodųjų ir kvapiųjų pipirų), išgriebkite, palikite atvėsti. Žiedinius kopūstus supjaustykite gabalėliais.
2. Svieste pakepinkite smulkintą svogūną bei česnako skilteles. Sudėkite tarkuotą imbiero šaknį, smulkintą aitriąją papriką, suberkite miltus, išmaišykite ir šiek tiek pakaitinkite.
3. Masę sukrėskite į sultinį. Statykite puodą ant ugnies, supilkite kokosų pieną, luktelėkite, kol užvirs.
4. Sudėkite smulkintus žiedinius kopūstus ir virkite apie 10 minučių. Galiausiai sumeskite virtą mėsą.
5. Sriubą sutrinkite elektriniu plakikliu. Įmaišykite citrinos sultis, pagal skonį įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Indų