Ingredientai
- Vištienos krūtinėlė 3 vnt.
- Svogūnai 2 vnt.
- Prieskoniai: „Garam Masala“ 5 arbat. š.
- Kuminai 1 arbat. š.
- Kalendros 1 arbat. š. maltos
- Pipirai 8 g 1 arbat š. kajano, pusė arbat. š. aitriųjų
- Garstyčios 3 g sėklos
- Actas 3 valg. š. baltojo vyno
- Sultys 2 valg. š. citrinų
- Česnakai 3 skiltelės
- Imbieras 2 arbat. š. tarkuotas
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 valg. š.
- Cinamonas 5 g nedidelė lazdelė
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Aliejus 4 valg. š.
Kaip gaminti
1. Supjaustykite kubeliais vištieną. Sudėkite į ją vieną smulkiai pjaustytą svogūną ir kitus išvardytus prieskonius. Supilkite actą ir citrinos sultis. Gerai sumaišykite visus prieskonius su vištienos kubeliais ir palikite marinuotis 3–4 valandas šaldytuve.
2. Į puodą įpilkite 4 šaukštus aliejaus. Įkaitus aliejui, suberkite smulkiai pjaustytą antrą svogūną ir sulaužytą cinamonų lazdelę. Kepkite svogūną, kol pagels, paskui sudėkite vištieną. Nuolat maišydama, kepkite dar 5 minutes. Pagal skonį pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
3. Uždengusi puodą, 20 min. troškinkite ant silpnos ugnies (jei troškinant trūksta skysčio, įpilkite truputį vandens, bet nepadauginkite).
4. Vištieną patiekite su ryžiais, papuoškite šviežiomis kalendromis, paprikomis ir, jei norisi aštrumo, šviežiu aitriuoju pipiru.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Indų