Ingredientai
- Bulvės 1 vnt. didelė
- Žiediniai kopūstai 1 vnt. mažas
- Svogūnai 1 vnt.
- Aliejus 1 valg. š.
- Česnakai 1 skiltelės
- Imbieras 1 valg. š. šviežio, tarkuoto
- Ciberžolė 2 arbat. š.
- Kuminai 1 arbat. š.
- Juodųjų garstyčių sėklos 1 arbat. š.
- Kalendros sėklos 2 arbat. š.
- Daržovių sultinys 4 st.
- Jogurtas 1,5 st. natūralaus
- Druska 0,5 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Kalendros 4 žiupsnelis papuošimui
Kaip gaminti
1. Sudėkite supjaustytą bulvę bei žiedinį kopūstą ir susmulkintą svogūną į didelį puodą su aliejumi ir trupučiu vandens.
2. Užvirinkite, išmaišykite, uždenkite puodą ir sumažinę kaitrą virkite apie 10 minučių – retsykiais pamaišydami ir stebėdami, kad neprisviltų, jei kartais kaitra per didelė.
3. Pridėkite sutraiškytą česnaką, imbierą, prieskonius ir maišydami pakaitinkite kelias minutes.
4. Supilkite į puodą daržovių sultinį, užvirinkite, uždenkite ir pavirkite ant mažos ugnies apie 20 minučių. Trintuvėje sriubą sutrinkite, sumaišykite su jogurtu ir įpylę į lėkštę papuoškite kalendra.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Indų