Ingredientai
- Miltai 200 g kvietinių - tešlai
- Kiaušiniai 3 vnt. 1 tešlai ir 2 įdarui
- Cukrus 200 g 1 valg. š. tešlai, 150 g sirupui ir 2 valg. š. įdarui
- Sviestas 80 g tešlai
- Druska 1 žiupsnelis tešlai
- Vanduo 500 ml sirupui
- Cinamonas 1 arbat. š. sirupui
- Kardamonas 1 arbat. š. sirupui
- Kriaušės 6 vnt. įdarui
- Grietinė 200 g įdarui (arba grietinėlės)
- Sezamo sėklos 200 g įdarui
- Aguonos (įdarui) 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Tešlai sviestą sumaišykite su miltais, įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų, druską ir įpilkite šaukštą vandens. Paruoštą tešlą suvyniokite į foliją ir įdėkite į šaldytuvą pusvalandžiui.
2. Paruoškite sirupą: į verdantį vandenį suberkite cukrų su prieskoniais.
3. Kriaušes nulupkite, perpjaukite perpus, išimkite sėklas ir sudėkite į sirupą. Virkite pusvalandį.
4. Išvirtas kriaušes išgriebkite iš sirupo, atvėsinkite ir sudėkite ant iš šaldytuvo išimtos, iškočiotos ir į kepimo indą įtiestos tešlos.
5. Likusį sirupą kaitinkite ant silpnos ugnies tol, kol išgaruos vanduo ir liks tąsi masė.
6. Sezamų sėklas, aguonas, kiaušinius, grietinę (ar grietinėlę) ir cukrų išplakite ir užpilkite ant kriaušių.
7. Pašaukite į orkaitę pusvalandžiui. Kai atvės, apšlakstykite išvirtu sirupu.
SKANAUS!
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Indų