Ingredientai
- Jogurtas 450 g natūralaus
- Rudasis cukrus 1 valg. š.
- Vanduo 1 st. arba kiekis gali skirtis, priklausomai nuo lęšių rūšies
- Lęšiai 1 st.
- Ciberžolė 0,5 arbat. š.
- Laurų lapai 2 vnt.
- Druska 1 arbat. š. arba pagal skonį
- Sviestas 1 valg. š. lydyto ghee arba aliejaus
- Juodųjų garstyčių sėklos 1 arbat. š.
- Pankolių sėklos 1 arbat. š.
- Imbieras 1 arbat. š. tarkuoto šviežio
- Saldžiosios paprikos milteliai 2 arbat. š. galima berti ir 3
Kaip gaminti
1. Jogurtą ir rudąjį cukrų sumaišykite su stikline vandens ir atidėkite į šalį.
2. Lęšius nuplaukite kiaurasamtyje ir suberkite į verdantį vandenį. Kai užvirs antrą kartą, pavirkite apie 10 minučių. Nugraibykite putas.
3. Sumeskite laurų lapus, suberkite ciberžolės miltelius, druską, išmaišykite, uždenkite ir virkite virš silpnos ugnies, kol lęšiai išvirs. Išgriebkite laurų lapus.
4. Mažame puode įkaitinkite ghi arbą aliejų. Virš vidutinės ugnies pakaitinkite juodųjų garstyčių grūdelius. Puodą trumpam uždenkite – kol nutils grūdelių spragėjimas. Tada suberkite likusius prieskonius. Maišydami truputį pakaitinkite, tada supilkite šį padažą į jogurtą, išmaišykite ir supilkite jogurtą į puodą su lęšiais. Maišydami dar kartą užvirinkite.
5. Gamindami šį patiekalą stebėkite sriubos tirštumą – ji turi būti ne per skysta ir ne per tiršta. Jei reikės, virdami šiek tiek papildykite vandeniu.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Indų