Ingredientai
- Ryžiai 400 g basmati
- Aliejus 2 valg. š.
- Svogūnai 1 vnt.
- Pomidorai 2 vnt.
- Paprikos 1 vnt.
- Imbieras 1 vnt. šviežio; 2 cm ilgio gabaliukas
- Aitrioji paprika 1 arbat. š.
- Česnakai 2 skiltelės galite dėti ir 3
- Bulvės 1 vnt.
- Kalendros 4 vnt. šakelės šviežios
- Druska 1,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Vanduo 3 st.
- Šaldyti žirneliai 50 g
Kaip gaminti
1. Ryžius praplaukite ir apie pusvalandį pamirkykite.
2. Kol ryžiai mirksta, paruoškite kitus ingredientus.
3. Svogūną supjaustykite griežinėliais. Pomidorus, bulvę ir ankštinį pipirą – kubeliais. Imbierą susmulkinkite su trintuve. Kalendrą susmulkinkite. Česnaką sutrinkite.
4. Įkaitinkite puodą su storu dugnu (jei turite ketaus puodą – tinka geriausiai). Įpilkitę aliejų, ir kai šis įkais, pamaišydami kelias minutes pakepinkite svogūnus.
5. Sudėkite pomidorus, ankštinį pipirą, imbierą, česnaką ir čili pipirus. Pakepinkite pamaišydami kelias minutes.
6. Sudėkite kalendrą, bulves, druską, žirnius ir pakepinkite kelias minutes.
7. Per koštuvą nusausinkite ryžius ir sudėkite į tą patį puodą. Kelias minutes maišydami pakepinkite.
8. Supilkite vandenį, užvirinkite, tada sumažinkite kaitrą iki vidutinės. Uždenkite ir virkite apie 15 minučių.
9. Nukaiskite, leiskite pastovėti 5 minutes ir patiekite kaip garnyrą prie mėsos, paukštienos ar žuvies. Arba skanaukite kaip pagrindinį patiekalą.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Indų