Ingredientai
Kaip gaminti
1. Pieną supilkite į puodą storu dugnu, nuolat maišydama kaitinkite, kol užvirs.
2. Kai pienas ims kilti, įmaišykite citrinų sultis.
3. Beveik iš karto varškė atsiskirs nuo gelsvos spalvos išrūgų.
4. Jei išrūgos liko balzganos, įpilkite dar šiek tiek citrinų sulčių, vėl išmaišykite.
5. Perkoškite varškę per dvigubą marlę, perplaukite šaltu vandeniu, kad neliktų rūgšties, ir pakabinkite, kad nusivarvėtų. Jei norite, kad panyras būtų kietas, paslėkite sūrį.
6. Kietą panyrą galima pjaustyti kubeliais, minkyti. Jei reikia minkšto sūrio, nuspauskite vandenį.
Plačiau skaitykite: „Kulinarinė pamokėlė: kaip pasigaminti indiško sūrio – panyro“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Indų