Ingredientai
- Miltai 500 g kvietiniai visadaliai
- Vanduo 250 ml 250-300
- Druska 1 žiupsnelis
- Aliejus 6 arbat. š. kepti
Kaip gaminti
1. Iš miltų, vandens ir druskos užmaišykite minkštą tešlą. Mažiausiai 5 minutes minkykite rankomis arba virtuviniu kombainu, kol tešla taps vientisa. Jei tešla kietoka, įpilkite dar vandens.
2. Uždenkite ir valandai padėkite į šaldytuvą.
3. Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite plonus maždaug 20 cm skersmens papločius.
4. Kepkite juos iš abiejų pusių keptuvėje, geriausia ketaus, naudodami kuo mažiau aliejaus, kol gražiai paruduos.
5. Iškeptus paplotėlius laikykite suvyniotus į foliją arba rankšluostį.
Tokie paplotėliai Indijoje atstoja šakutes ar šaukštus, kai valgant pirštais maistas imamas iš lėkštės ir dedamas į burną.
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“ |
Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Indų