Ingredientai
- Kopūstai 500 g
- Pomidorai 3 vnt.
- Aitrioji paprika 0,5 vnt. šviežios
- Saulėgrąžų aliejus 4 valg. š.
- Žemės riešutai 90 g pakepintų
- Citrinos 0,5 vnt. sulčių
- Kokosų drožlės 4 valg. š.
- Rudasis cukrus 1 arbat. š.
- Druska 1 arbat. š.
- Ferula 0,25 arbat. š. indiškas prieskonis su švelniu svogūno aromatu, pakeičiantis svogūną; jei neturite, nenaudokite
- Ciberžolė 0,5 arbat. š.
- Kuminai 0,5 arbat. š. malto
- Kalendros 1 sauja šviežios
Kaip gaminti
1. Kopūstą supjaustykite plonyčiais ilgais šiaudeliais, pasūdykite ir sugrūskite rankomis, kad druska jį suminkštintų.
2. Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais. Žemės riešutus berkite į tvirtą plastiko maišelį ir padaužykite kočėlu, kol virs rupiais trupiniais.
3. Sudėkite į kopūstus pomidorus, riešutus, kapotą kalendrą, suberkite cukrų, žemės riešutus ir kokoso drožles. Užpilkite citrinos sultimis.
4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkiai supjaustytą aitriąją papriką, jei naudojate – ferulą, kuminą ir ciberžolę. Prieskonius 10–12 s maišydami pakaitinkite aliejuje, o tada supilkite į kopūstus. Gerai išmaišykite.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Indų