Ingredientai
- Ryžiai 200 g rudųjų
- Čili pipiras 0,5 vnt.
- Česnakai 1 skiltelės
- Imbieras 1 vnt. 2 cm ilgio gabaliukas; šviežio
- Šalotinis svogūnas 1 vnt. apie 50 g svorio; jei nerandate galite naudoti paprastą baltąjį svogūną
- Morkos 1 vnt. apie 80 g
- Špinatai 50 g
- Sojos padažas 1,5 valg. š.
- Žalioji citrina 0,5 vnt. kitą pusę palikite patiekimui
- Ciberžolė 0,25 arbat. š.
- Aliejus 4 valg. š. kepimui
- Padažas „kecap manis“ 1 valg. š.
- Kiaušiniai 2 vnt. naudokite kaip priedus
- Kalendros 1 sauja naudokite kaip priedą
Kaip gaminti
1. Išverdame ryžius ir paliekame atvėsti. Būtina palaukti, kol ryžiai bus visiškai šalti.
2. Nulupame ir smulkiais kubeliais supjaustome morką. Smulkiai supjaustome čili, imbierą, česnaką ir svogūną.
3. Įkaitiname keptuvę, pilame truputį aliejaus ir beriame svogūną. Kepame ant vidutinės ugnies apie 2-3 minutes, po to dedame čili, imbierą ir česnaką. Kepame dar 2-3 minutes. Beriame morkas, pakepiname ne daugiau, kaip 1 minutę, pilame šaukštą vandens ir uždengiame dangčiu. Po 3 minučių dedame špinatus ir kepame dar 1 minutę. Beriame ciberžolę ir viską išmaišome – svarbu, kad keptuvėje nebūtų vandens. Jei yra, padidinkite ugnį.
4. Daržoves sudedame į dubenėlį. Keptuvę išvalome popieriniu rankšluosčiu, įpilame labai labai nedaug aliejaus ir dedame šaltus ryžius. Kepame ant didesnės ugnies apie 3-4 minutes. Ryžiai turi išlikti purūs. Dedame daržoves atgal į ryžius kartu su sojos padažu, „kecap manis“, žaliosios citrinos sultimis ir viską išmaišome.
5. Tuo tarpu įkaitiname kitą keptuvę. Įpilame aliejaus ir gerai įkaitiname. Įmušame 2 kiaušinius. Kepame apie 2 minutes, svarbu kad trynys išliktų skystas, o baltymas gražiai apskrustų. Ant kiaušinio užbarstykite druskos.
6. Į lėkštę dedame ryžius su daržovėmis, kiaušinį, užbarstome šviežia kalendra ir čili (jei naudojate). Mes visada ant stalo papildomai dedame ir žaliosios citrinos.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Indonezijos