Ingredientai
- Nesaldūs traškūs kukurūzai 100 g
- Sviestas 350 g
- Kieti irisai 450 g
- Pienas 4 valg. š.
- Graikiniai riešutai 50 g
- Saldainiukai (papuošimui) 1 žiupsnelis
- Guminukai, trupinėliai (papuošimui) 1 žiupsnelis
- Kokosų drožlės 1 arbat. š. papuošimui
Kaip gaminti
1. Ant labai lėtos ugnies vis maišant ištirpinkite sviestą su irisais ir gerai išmaišykite.
2. Į dubenį suverskite šią masę, apie ketvirtadalį paliekant užpylimui ant viršaus. Į pagrindinę masę suberkite trupintus riešutus ir išmaišykite.
3. Vis maišant berkite kukurūzus, kol gausis norimas tirštumas.
4. Suklokite į sviestu išteptą torto formą.
5. Tuoj pat į likusią saldainių masę supilkite pieną, vis maišant užvirkite ir supilkite ant torto viršaus.
6. Tortui sušąlus, jį papuoškite.
Autorės nuotr./Irisinis tortas |
Nepalikite balkone nakčiai, geriau šaldytuve, nes atsitiks nenumatytas dalykas - užpuls nelabieji smaližiai :)
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita