Ingredientai
- Obuoliai 800 g saldžiarūgščių kietų
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Cukrus 6 valg. š.
- Pienas 0,5 st.
- Sviestas 1 valg. š. lydyto
- Miltai 0,75 st.
- Migdolai 0,3 st. drožlių
- Miltelinis cukrus 1 valg. š.
Kaip gaminti
Tokio stiliaus pyragams svarbiausia vaisius ar daržoves supjaustyti labai plonai, jie ir sudaro pagrindinį pyrago skonį. Todėl obuolius pyragui parinkite tokius, kad būtų ypač skanūs: kieti, sultingi ir saldžiarūgščiai, nes būtent nuo jų ir priklausys pyrago skonis.
O tešla jam maišoma visai paprasta, kaip blynams, tam neprireiks net mikserio, lengvai išmaišysite paprasčiausia konditerine šluotele. Tokį pyragą iškepti geriausia iš vakaro, nes jam reikia visiškai atšalti ir nors kelias valandas, o geriausiai per naktį, pabręsti šaldytuve.
Pyragas skaniausias – gerai atšalęs, tada ir pjaustosi lengviau. Jis mane sužavėjo savo skoniu, nes obuoliai neperkepa ir išlieka traškūs, prie jų ypač tinka migdolų drožlės, jų pyrago apibarstymui tikrai nepagailėkite.
1. Obuolius nulupkite ir supjaustykite plonomis (apie 2 mm storio) skiltelėmis.
2. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C laipsnių, o pailgą kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.
3. Dubenyje konditerine šluotele išplakite kiaušinius su cukrumi, tada supilkite pieną, lydytą sviestą ir gerai išmaišykite. Galiausiai suberkite miltus ir užmaišykite skystą tešlą.
4. Plonai pjaustytus obuolius suberkite į paruoštą tešlą ir rankomis arba dviem mentelėmis atsargiai išmaišykite, kad kiekviena obuolio riekelė pasidengtų tešlą. Svarbu maišyti atsargiai, kad obuolių riekelės nesulūžtų.
5. Obuolius, aplipusius tešla, gražiai sudėkite į kepimo formą, o likusią dubenyje tešlą supilkite ant viršaus. Pyrago viršų apibarstykite migdolų drožlėmis ir pašaukite kepimo skardą į orkaitę. Pyragas turėtų iškepti per 40 minučių.
6. Iškepusį pyragą su visa kepimo forma palikite ataušti, o tada perkelkite į šaldytuvą. Geriausiai jį ten palikti per naktį. Pyragas skaniausias gerai atšaldytas ir pabrendęs per naktį šaldytuve.