Ingredientai
- Pomidorai 700 g arba 8 vnt.
- Svogūnai 200 g arba 2 vnt.
- Agurkai 100 g
- Česnakai 3 skiltelės
- Actas 2 valg. š.
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š.
- Pipirai 1 arbat. š. baltųjų pagal skonį
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Duona 4 vnt. Skrebučiams 4 riekelės sumuštinių duonos
- Aliejus 2 valg. š. Skrebučiams
Kaip gaminti
1. Agurką nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Pomidorus nuplikykite ir nulupkite. Du pomidorus supjaustykite kubeliais, kitus – didesniais gabaliukais. Svogūnus sukapokite, česnakus sutrinkite su druska.
2. Stambiau supjaustytus pomidorus ir svogūnus trinkite maišikliu, kol masė pasidarys vienalytė. Į ją sudėkite česnakus, supilkite actą, įpilkite 3 stiklines šalto virinto vandens, įliekite aliejaus. Viską gerai išmaišykite ir 2 val. palaikykite šaldytuve.
3. Paruoškite skrebučius: duoną supjaustykite kubeliais, suberkite į skardą, apšlakstykite aliejumi ir 15–20 min. kepkite 180°C karštumo orkaitėje.
4. Atšaldytą sriubą supilkite į dubenį. Skrebučius ir likusias daržoves patiekite atskiruose indeliuose.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams, Žaliavalgiams
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Ispanų