Ingredientai
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Svogūnai 2 vnt. nedideli
- Česnakai 4 skiltelės
- Ispaniška čioriso dešra 400 g
- Daržovių sultinys 1 st.
- Pomidorai 4 vnt. sunokę
- Konservuoti trinti pomidorai 400 g
- Avinžirniai 400 g virtų
- Aitrioji paprika 1 arbat. š. žiupsnelis maltų
- Petražolės 1 arbat. š. žiupsnelis maltų
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis žiupsnelis maltų
Kaip gaminti
1. Nulupkite svogūnus, smulkiai supjaustykite. Keptuvėje storu dugnu įkaitinkite aliejų, trumpai apkepkite svogūnus, išspauskite česnaką. Maišydama kepkite, kol svogūnų gabalėliai pagels ir taps perregimi, tik nesuskrudinkite.
2. Sudėkite griežinėliais pjaustytą čioriso dešrą, maišydama kepkite, kol dešra šiek tiek apskrus. Supilkite sultinį, užvirinkite. Sudėkite konservuotus avinžirnius, trintus pomidorus, pasūdykite, pagardinkite aitriųjų paprikų milteliais. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite maždaug 30 min.
3. Pabaigoje sudėkite skiltelėmis pjaustytus pomidorus, pagardinkite pipirais, jei reikia, dar pasūdykite. Pagardinkite kapotomis petražolėmis.
Kulinaro patarimas. Vietoje daržovių sultinio į troškinį galite įmaišyti tokį pat kiekį baltojo vyno.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Ispanų