Ingredientai
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Vištiena 1600 g 4 vištos šlaunelės
- Druska 2 arbat. š.
- Svogūnai 1 vnt. nedidelis smulkintas
- Česnakai 2 skiltelės smulkiai kapoto
- Morkos 1 vnt. plonais šiaudeliais pjaustyta
- Pomidorai 480 g konservuotų
- Pomidorų padažas 1 valg. š.
- Vištienos sultinys 500 ml
- Ryžiai 230 g geriau ilgagrūdžių
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. 1/2 arbat. š.
Kaip gaminti
Skonis: 9/10. Dar vienas patiekalas, kurį gaminu jau ne pirmą kartą; kodėl? Nes labai skanu. Antroji priežastis dar džiugesnė, ar tiksliau, patogesnė: tai vienas iš nedaugelio patiekalų, kuris patinka visiems iki vieno.
1. Didelėje, gilioje, vidutiniškai karštoje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Pagardinkite vištos gabalėlius po 1/4 arbat. š. druskos ir pipirų. Vartydama apkepkite keptuvėje vištieną, kol gražiai parus (maždaug 8 minutes). Išimkite iš keptuvės, nupilkite riebalus.
2. Sumažinkite temperatūrą. Suberkite į keptuvę svogūnus, česnakus, vis pamaišydama pakepinkite, kol suminkštės (apie 2 minutes). Suberkite morkas ir dar apie 3 minutes patroškinkite. Sukrėskite konservuotus pomidorus, pomidorų pastą, supilkite sultinį, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Užvirkite. Įmaišykite ryžius, sudėkite vištieną. Užvirinkite ir beveik pilnai uždengusi dangtį virkite ant silpnos ugnies, kol vištiena ir ryžiai bus paruošti (apie 20 – 25 minutes).
3. Dėkite į lėkštę ryžių ir daržovių mišinio, ant viršaus – gabalėlį vištienos ir tiekite į stalą. Skanaus!
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Saulėta virtuvė“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Ispanų