Ingredientai
- Bulvės 7 vnt. vidutinio dydžio
- Svogūnai 2 vnt. dideli
- Kiaušiniai 6 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Aliejus 50 arbat. š. kepimui
Kaip gaminti
1. Bulves nulupkite, nuplaukite, supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais. Svogūnus nulupkite, supjaustykite griežinėliais. Bulves ir svogūnus sumeskite į gilesnį dubenį, gerai išmaišykite, pagal skonį pasūdykite ir dar kartą gerai išmaišykite.
2. Į karščiui atsparią gilią keptuvę gausiai pilkite aliejaus, suverskite bulvių ir svogūnų mišinį, uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite ant mažos ugnies, kol bulvės ir svogūnai suminkštės. Tada nupilkite aliejų ir pakaitinkite bulves, kad taptų sausos.
3. Kiaušinius giliame dubenyje išplakite iki vientisumo, sukrėskite pravėsintą bulvių ir svogūnų masę, viską gerai išmaišykite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suverskite kiaušinių ir bulvių masę, ją suspauskite ir kepkite apie 15 min., kol apačia parus. Tortiliją apverskite ir dar pakepkite. Tiekite supjaustytą gabalėliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Ispanų