Ingredientai
- Kiauliena 2 g išpjovos gabalėliai po 250 g
- Medus 4 valg. š.
- Garstyčios 2 arbat. š. Dižono
- Aliejus 3 arbat. š.
- Sultys 1 arbat. š. citrinų
- Pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
Kaip gaminti
- Kiaulienos išpjovas perpjaukite pusiau, kiekvieną gabalėlį išilgai supjaustykite į tris dalis, tik nenupjaukite iki galo. Supinkite kasytes, o galus sutvirtinkite dantų krapštukais.
- Dubenėlyje gerai išmaišykite medų, aliejų, garstyčias, citrinų sultis ir pipirus, sudėkite paruoštas kasytes, apvoliokite marinate ir palikite 5 minutėms pastovėti.
- Kasytes apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių po 3 minutes su šlakeliu aliejaus, perdėkite į kepimo indą ir dar 10 minučių kepkite 190 laipsnių orkaitėje. Tiekite su šviežiomis salotomis.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita