Ingredientai
- Kiaušiniai 13 vnt. rutuliukams
- Grietinė 100 g 30 proc. riebumo; rutuliukams
- Vanilinis cukrus 20 g rutuliukams
- Miltai 800 ml rutuliukams
- Druska 1 žiupsnelis rutuliukams
- Aliejus 500 ml rutuliukų virimui
- Cukrus 700 g sirupui
- Medus 700 g dirbtinio; sirupui
Kaip gaminti
Išvirkite rutuliukus:
1. Kiaušinius ir grietinę išplakite.
2. Sausus produktus persijokite. Iš visų produktų gerai išminkykite tešlą.
3. Leiskite tešlai pailsėti šaltai, maždaug 2–3 val., o geriau – per naktį.
4. Po to formuokite rutuliukus, kad nesukibtų – pabarstykite miltais ir virkite riebaluose, kol pasidarys gelsvi.
Paruoškite sirupą:
1. Iš cukraus ir medaus išvirkite sirupą. Virkite tol, kol įlašinus jo lašą į šaltą vandenį, neišsileis.
Formuokite tortą:
1. Rutuliukus apipilkite sirupu ir greitai maišykite. Formuokite malūną – tam torto autorė naudoja savos gamybos formas.
2. Puoškite pagal savo galimybes ir fantaziją.