Ingredientai
- Vištiena 600 g arba kalakutienos blauzdelių mėsos (be odos ir kaulų)
- Česnakai 4 skiltelės po 2 vištienai ir padažui, sutrintos
- Saldžiosios paprikos milteliai 2 arbat. š. vištienai
- Druska 1 žiupsnelis višienai
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis vištienai
- Kiaušiniai 1 vnt. išplaktas
- Krakmolas 4 valg. š.
- Miltai 4 valg. š.
- Aliejus 3 valg. š. kepimui
- Sezamų aliejus 2 valg. š. padažui
- Sojos padažas 2 valg. š. padažui
- Ryžių actas 2 valg. š. padažui
- Medus 2 valg. š. padažui
- Pomidorų pasta 2 valg. š. arba 3 šaukštai kečupo; padažui
- Imbieras 1 vnt. 2 cm ilgio gabalėlis, sutarkuotas; padažui
- Agavų sirupas 1 valg. š. padažui; jei naudojate kečupą, sirupo nepilkite
- Rudasis cukrus 1 valg. š. padažui
- Aitriosios paprikos dribsniai 1 arbat. š. arba pagal skonį; padažui
- Vanduo 0,25 st. arba sultinio; padažui
- Svogūnų laiškai 1 sauja patiekti
- Sezamo sėklos 1 valg. š. pakepintų; patiekti
Kaip gaminti
1. Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sumaišykite vištieną su česnakais, paprika, druska ir pipirais ir palikite pasimarinuoti bent 2 valandas kambario temperatūroje (arba per naktį šaldytuve).
2. Į vieną lėkštę suberkite krakmolą, į kitą supilkite plaktą kiaušinį, į trečią – miltus.
3. Didelėje keptuvėje arba wok’e įkaitinkite šlaką aliejaus. Vištienos gabalėlius pradžioje apvoliokite krakmole, tada kiaušinyje ir paskiausiai – miltuose. Dėkite į karštus riebalus (dalimis) ir leiskite kiekvienai pusei gerai apskrusti, prieš apverčiant. Prireiks iš viso kepti apie 8 minutes, kad mėsa pilnai iškeptų ir kad būtų gerai apskrudusi.
4. Išimkite iškepusius vištienos gabalėlius iš keptuvės, sudėkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad riebalai susigertų, ir kepkite likusius vištienos gabalėlius.
5. Visus padažui skirtus ingredientus sumaišykite tarpusavy.
6. Kai iškepsite paskutinę porciją vištienos, išpilkite iš keptuvės visus riebalus, ir į ją supilkite padažą. maišydami kaitinkite, kol padažas užvirs ir ims tirštėti.
7. Sudėkite į keptuvę iškeptą vištieną ir išmaišykite, kad kiekvienas gabalėlis pasidengtų padažu. Pabaigoje apibarstykite sezamais ir susmulkintais svogūnų laiškais.
8. Patiekite su virtais ryžiais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita