Ingredientai
- Makaronai 400 g spagečiai
- Pomidorai 400 g be odelių
- Ačiuviai: gabalėliai arba 180 g konservuoto tuno savo sultyse 4 vnt.
- Alyvuogės 60 g juodosios be kauliukų
- Kaparėliai 1 valg. š.
- Pipirai 1 vnt. aitrus
- Česnakai 1 skiltelės
- Petražolės 2 valg. š. kapotos
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Į didelę keptuvę įpilkite aliejaus ir apkepkite smulkiai sukapotą česnaką ir aitrųjį pipirą. Paskui sudėkite supjaustytus pomidorus, kaparėlius ir juodąsias alyvuoges. Kaparėlius, prieš dėdamos į keptuvę, perliekite drungnu vandeniu, kad nusiplautų sūrumas. Kepkite ant vidutinio kaitrumo ugnies apie 20 min.
2. Per tą laiką pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus. Nereikia laužyti spagečių!
3. Kai padažas bus beveik paruoštas, sudėkite susmulkintus ančiuvius arba tuną ir suberkite petražoles. Įberkite šiek tiek druskos.
4. Nuvarvintus spagečius sukrėskite į keptuvę ir viską sumaišykite.
P. S. Sūris į šį patiekalą nededamas!
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita