Ingredientai
- Jautienos sultinys 2 l
- Pupelės 400 g konservuotų skardinė
- Jautiena 500 g pusantro puodelio virtos, kubeliais pjaustytos
- Bulvės 4 vnt. puodelis kubeliais supjaustytų
- Pomidorai 200 g puodelis konservuotų savo sultyse
- Svogūnai 2 vnt. pusė puodelio smulkiai sukapotų
- Morkos 2 vnt. pusė puodelio stambiai sutarkuotų
- Kopūstai 1 vnt. pusė puodelio juostelėmis pjaustyto, baltagūžio
- Salierai 1 vnt. ketvirtadalis puodelio stambiai supjaustytų šakniagumbių
- Paprikos 1 vnt. ketvirtadalis puodelio kvadratėliais pjaustytų žaliųjų saldžių paprikų
- Petražolės 1 valg. š. smulkintų
- Itališkų žolelių mišinys: 1 arbat. š.
- Raudonėliai 1 arbat. š. šviežių lapelių
- Česnakai 2 skiltelės
- Bazilikai 2 vnt. lapeliai
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Į didelį puodą supilkite sultinį, užvirinkite, sudėkite bulves, svogūnus, morkas, salierus, paprikas, uždenkite ir ant mažos ugnies virkite 15 min.
2. Sudėkite kitus recepte nurodytus produktus, išskyrus mėsą, uždenkite ir virkite dar 15 min.
3. Sudėkite mėsą, kelias minutes pavirkite ir nukelkite nuo ugnies. Jei sriuba per tiršta, prieš nukedami nuo ugnies galite įpilti verdančio vandens ir dar kartą užvirinti.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams, Pietums
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų