Ingredientai
- Miltai 500 g kvietiniai (550 D tipo)
- Mielės 20 g šviežios
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š.
- Cukrus 1 valg. š. arba medaus
- Druska 2 arbat. š. ir žiupsnelis jūros druskos apibarstyti
Kaip gaminti
1. Miltus išsijokite ir supilkite į dubenį. Viduryje padarykite duobutę Į ją sutrupinkite mieles, užpilkite 250 ml šilto vandens, įkrėskite medaus arba cukraus, pasūdykite ir maišykite su miltais iš kraštų kol tešla pasidarys grietinės tirštumo.
2. Minklę apiberkite šonuos likusiais miltais, uždenkite švariu audiniu ir palikite šiltai apie 10 minučių.
3. Pakilusią tešlą išminkykite, suvoliokite į rutulį, uždenkite ir leiskite pastovėti apie valandą.
4. Tuomet tešlą dar kartą išminkykite ir padalykite į dvi dalis.
5. Iš abiejų gabalų iškočiokite maždaug 1 cm storio ovalus. Juos dėkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir leiskite pastovė apie 15 minučių.
6. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Papločiuose pirštais įspauskite nedidelių duobučių, patepkite likusiu alyvuogi aliejumi, apibarstykite jūros druska.
7. Fokačijos papločius kepkite 30–35 minutes, kol gražiai pagels, ištrauktus iš orkaitės atvėsinkite.
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“ |
Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų