Ingredientai
- Mielės 2 arbat. š. džiovintų
- Vanduo 1 st. šilto
- Cukrus 2 valg. š.
- Miltai 4 st.
- Druska 1 valg. š. rūpios
- Alyvuogių aliejus 80 ml 60 ml - tešlai ir 2 valg. š. - aptepimui
- Česnakai 1 skiltelės
- Rozmarinai 1 žiupsnelis smulkintų
- Parmezano sūris 1 žiupsnelis tarkuoto
Kaip gaminti
- Mieles ištirpinkite šiltame vandenyje, suberkite cukrų, išmaišykite, palikite 3 min. pastovėti.
- Pamažu įmaišykite pusę kiekio miltų, supilkite aliejų.
- Druską ištirpinkite 2 šaukštuose šilto vandens, supilkite į tešlą. Dalimis sudėkite likusius miltus, iškrėskite tešlą ant miltais pabarstyto stalo, minkykite, kol tešla nebelips prie rankų.
- Suformuokite rutulį, patepkite paviršių alyvuogių aliejumi, įdėkite į aliejumi išteptą dubenį, uždenkite švaria šluoste ir pastatykite šiltai maždaug valandai.
- Tešla turi pakilti dvigubai. Kai tešla pakils, iškočiokite iš jos stačiakampį maždaug 1,5 cm storio paplotį, įklokite į aliejumi išteptą skardą, uždenkite, kildinkite 15 min.
- Išspauskite skiltelę česnako, sumaišykite su 2 šaukštais alyvuogių aliejaus. Subadykite paploti mediniu pagaliuku, aptepkite česnakiniu aliejumi, pabarstykite rupia druska, smulkintais rozmarinais ir tarkuotu parmezano sūriu.
- Kepkite 210 °C temperatūros orkaitėje 15–20 minučių.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Pusryčiams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų