Ingredientai
- Miltai 600 g
- Vanduo 400 ml
- Mielės 15 g šviežių
- Druska 12 g
- Cukrus 1 žiupsnelis
- Alyvuogių aliejus 0,5 st.
- Parmos kumpis 4 riekės
- Tepamas sūris „Philadelphia“ 3 valg. š.
- Pomidorai 1 sauja vyšninių
- Rozmarinai 5 vnt. šakelės
- Ančiuviai 6 vnt. vienetai
- Prieskonių mišinys Persiladas 1 žiupsnelis nebūtinai
Kaip gaminti
1. Miltus sumaišykite su druska.
2. Mieles susmulkinkite ir apibarstykite cukrumi. Sudėkite į šiltą vandenį ir maišykite, kol ištirps. Tuomet įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, išmaišykite.
3. Po truputį pilkite vandens ir mielių mišinį į miltus ir iš lėto maišykite. Kai tešla tampa tinkama minkyti, išverskite ją ant miltais pabarstyto stalo ir gerai išminkykite. Tada sukamaisiais judesiais suformuokite rutulį ir įdėkite jį į miltais pabarstytą indą, gausiai užpilkite alyvuogių aliejumi, uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltai porai valandų, kad iškiltų (turi maždaug padvigubėti).
4. Skardą gausiai ištepkite aliejumi ir joje tolygiai paskirstykite iškilusią tešlą. Dar kartą palikite, kad pakiltų.
5. Tada pirštų galiukais gražiai paspaudykite visą paviršių ir vieną trečiąją dalį tešlos pabarstykite šviežiais rozmarinais, antrą dalį apdėliokite per pusę perpjautais pomidoriukais ir ančiuviais, o trečią dalį palikite tuščią (ant jos jau iškepus užtepsite mėgstamo tepamo sūrio ir uždėsite vytinto Parmos kumpio).
6. Kepkite iki 220°C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
7. Ką tik iškepusią apipilkite vandens ir aliejaus mišiniu (50 ml vandens + 50 ml alyvuogių aliejaus), sumaišytu su persilado prieskoniais. Uždėkite likusius ingredientus, apibarstykite šviežiu rozmarinu.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų