Ingredientai
- Svogūnai 2 vnt.
- Morkos 1 vnt.
- Paprikos 1 vnt.
- Salierai 1 vnt. stiebas
- Pupelės 200 g skardinė konservuotų
- Česnakai 1 skiltelės
- Sviestas 2 valg. š.
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š. tyras
- Vynas 100 ml baltas sausas
- Pomidorai 4 vnt. vidutinio dydžio
- Makaronai 100 g smulkūs
- Vanduo 1 l
- Parmezano sūris 2 valg. š. tarkuotas
- Bazilikai 1 žiupsnelis švieži
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
Kaip gaminti
- Nuluptus svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, nuskustą morką ir saliero stiebą – vidutinio stambumo griežinėliais, papriką – juostelėmis.
- Į puodą storu dugnu dėkite sviestą, pilkite aliejų, berkite svogūnus ir minutę kitą pakepinkite. Sudėkite paruoštas daržoves ir retsykiais pamaišydama apie 5 minutes patroškinkite.
- Supilkite vandenį ir vyną. Kai užvirs, imkitės pomidorų: kiekvieną perpjovusi per pusę, stambia trintuve minkštimą nutarkuokite į puodą su sriuba taip, kad odelė liktų rankoje.
- Sumažinkite ugnį ir virkite apie 20 minučių. Suberkite makaronus, konservuotas pupeles ir virkite, kol suminkštės makaronai. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir šviežiais smulkintais bazilikais. Tiekdama į kiekvieną sriubos lėkštę įberkite po žiupsnį tarkuoto parmezano.
Skaitykite daugiau: Garsiausios pasaulio sriubos. Verta paragauti!