Ingredientai
- Vanduo 200 ml tešlai
- Alyvuogių aliejus 20 ml tešlai
- Miltai 200 g tešlai
- Cukrus 10 g tešlai
- Druska 2 g tešlai
- Mielės 5 g sausų – tešlai
- Bazilikai 1 arbat. š. džiovintų – tešlai
- Sūris 100 g fermentinio
- Pomidorai 50 g vyšninių
- Pomidorų pasta (picos padui) 2 valg. š.
- Pievagrybiai 100 g
- Kumpis 60 g vytinto
- Vištiena 60 g marinuotos filė
- Alyvuogės 1 sauja
- Svogūnai 1 vnt.
Kaip gaminti
Pica |
- Į kambario temperatūros vandenį suberkite cukrų ir mieles, pamaišykite ir palikite keletą minučių ramybėje.
- Suberkite džiovintus bazilikus, druską ir miltus, minkykite tešlą iki vientisos masės. Ji turi būti šiek tiek lipni. Sufomuokite kelis rutuliukus.
- Padalytą tešlą apipurškite vandeniu, aptraukite maistine plėvele ir palikite kambario temperatūroje 4 valandoms. Vėliau tešlą bent porai valandų dėkite į šaldytuvą (jei kepsite iš karto) arba palikite per naktį.
Picos kepimas:
- Išimkite tešlą iš šaldytuvo, apibarstykite miltais ir suformuokite blyną.
- Iškočiokite maždaug 30 cm. skersmens padą, tolygiai aptepkite jį pomidorų pasta.
- Ant viršaus barstykite tarkuotą fermentinį sūrį, dėkite plonai supjaustytus pievagrybius, kitus priedus ir galiausiai vytintą kumpį, supjaustytą vištienos filė.
- Įkaitinkite orkaitę iki 270 °C temperatūros ir kepkite picą 6–8 minutes. Iškeptą picą paskaninkite pjaustytais vyšniniais pomidoriukais.
- Pagaminsite per valandą, neskaičiuojant tešlos šaldymo laiko.
Skanaus!
Pica |
Receptą atsiuntė Dominykas Sutkus
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vaikams, Vakarienei
- Konkursai: Šventinis patiekalas, kuriuo didžiuojasi mūsų šeima
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų