Ingredientai
- Duona 2 vnt. kelios riekelės mėgstamos itališkos
- Alyvuogės 2 vnt. po indelį juodųjų ir žaliųjų alyvuogių be kauliukų
- Alyvuogių aliejus 1 st.
- Medus 2 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. šaukštelis nutarkuotų žievelių ir šaukštas citrinų sulčių
- Česnakai 4 skiltelės
- Raudonėliai 1 arbat. š. džiovinti
- Viduržemio jūros virtuvės prieskoniai 1 arbat. š.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Alyvuoges nuvarvinkite ir sumeskite į gilų, sandariai užsukamą indą.
2. Česnakus susmulkinkite, sumaišykite su aliejumi, medumi, citrinų sultimis ir žievelėmis, visais recepte nurodytais prieskoniais.
3. Gerai išmaišytu marinatu užpilkite alyvuoges ir bent parą palaikykite.
4. Valgykite su mėgstama itališka duona.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų