Ingredientai
- Vištienos krūtinėlė 2 vnt.
- Pesto padažas 3 valg. š.
- Džiūvėsiai 1 st. 0,5 stambiai maltų
- Parmezano sūris 1 sauja tarkuoto
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š. marinatui
- Druska 1 žiupsnelis marinatui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis marinatui
- Citrinos 1 vnt. 0,5 žievelės ir 1 arbat. š. - sulčių - marinatui
- Bazilikai 1 žiupsnelis džiovinto - marinatui
Kaip gaminti
- Visus marinatui skirtus ingredientus sumaišykite ir gautu marinatu ištrinkite vištienos krūtinėlę. Palikite marinuotis, geriausiai nakčiai.
- Vištienos krūtinėlės kraštelyje įpjaukite, kad susiformuotų „kišenė“ ir į jos vidų dėkite po šaukštą pesto padažo, jį gerai paskirstykite.
- Pagaminkite trupinius: džiūvėsėlius sumaišykite su parmezanu ir likusiu šaukštu pesto padažo.
- Krūtinėles sudėkite į kepimo skardą, ant jų suberkite džiūvėsėlius ir viską dėkite kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~20–25 min.
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Virtuvės užrašai“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų