Ingredientai
- Baklažanai 2 vnt. vidutinio dydžio
- Svogūnai 1 vnt. didelis
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Česnakai 4 vnt.
- Pomidorai 12 vnt. perpjauti pusiau vyšniniai
- Alyvuogės 50 g žaliųjų, be kauliuko
- Bazilikai 1 arbat. š.
- Mocarelos sūris 125 g
- Batonas 2 riekės padžiūvusios ir susmulkintos iki trupinių
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
2. Susmulkinkite svogūną, česnaką, alyvuoges, baziliko lapelius, o mocarelą suplėšykite vieno kąsnio gabalėliais.
3. Išilgai perpjaukite baklažanus ir juos išskobkite. Tuomet, patepkite jų vidų alyvuogių aliejumi bei lengvai pagardinkite druska. Taip paruoštus baklažanus sudėkite į kepimo skardą, uždenkite kepimo folija ir kepkite apie 20 minučių.
4. Kol kepa baklažanai, susmulkinkite jų minkštimą ir atidėkite į šalį.
5. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus ir kepkite juos tol, kol suminkštės. Tuomet sudėkite baklažano minkštimą ir kepkite toliau. Vėliau dėkite česnaką ir vyšninius pomidorus bei kepkite dar apie keletą minučių. Įmaišykite alyvuoges, baziliką, mocarelą ir šiek tiek druskos.
6. Kai baklažanai jau bus suminkštėję, ištraukite juos iš orkaitės ir sumažinkite kaitrą iki 180 laipsnių.
7. Į išskobtus baklažanus sudėkite įdarą, o viršų apibarstykite batono trupiniais.
8. Kepkite 20 minučių, kol sūris išsilydys, o batono trupiniai apskrus. Patiekite su šviežiomis salotomis.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų