Ingredientai
- Bulvės 1 kg
- Parmezano sūris 150 g smulkiai tarkuoto
- Sviestas 100 g
- Kumpis 100 g virto arba karštai rūkytos šoninės
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Mocarelos sūris 1 vnt. rutuliukas
- Pienas 150 ml
- Džiūvėsiai 2 valg. š. maltų; nebūtinai
- Druska 0,5 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Išvirkite bulves su lupena, palaukite, kol atvės, ir nulupkite, o tada sugrūskite. Mocarelą supjaustykite plonais griežinėliais.
2. Plačiame dubenyje sumaišykite grūstas bulves su tarkuotu sūriu, plaktais kiaušiniais, kiek atvėsusiu lydytu sviestu, smulkiai pjaustytu kumpiu ir prieskoniais, supilkite pieną.
3. Keraminį ar stiklinį kepimo indą patepkite sviestu ir suverskite pusę gautos masės, o tada suklokite mocarelos riekeles. Tada sudėkite likusią masę ir išlyginkite paviršių. Jį galite pabarstyti trupučiu pasilikto tarkuoto parmezano arba maltais džiūvėsėliais.
6. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30–40 min., kol viršus pasidarys auksinis. Valgykite karštą.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų