Ingredientai
- Sausainiai 300 g migdolinių
- Kava 150 g pupelių
- Grietinėlė 400 ml plakimui
- Kiaušiniai 4 vnt. tryniai
- Cukrus 4 valg. š.
- Maskarponės sūris 750 g
- Citrinos 1 vnt. 2 valg. š. sulčių
- Braškės 800 g
- “Amaretto” likeris 3 valg. š.
- Kakava 1 arbat. š. miltelių viršui apibarstyti
Kaip gaminti
1. Kavos pupeles iš vakaro užpilkite grietinėle ir laikykite šaldytuve.
2. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius su cukrumi išsukite iki purumo. Į juos įmaišykite maskarponę, citrinų sultis.
3. Kavos pupeles išgriebkite iš grietinėlės. Grietinėlę išplakite (jei ji neriebi, plakant galite įberti standiklio, pvz., “Sahnesteif” arba “Smetanfix”).
4. Plaktą grietinėlę atsargiai įmaišykite į maskarponės masę.
5. Braškes supjaustykite griežinėliais.
6. Desertą sluoksniuokite viename dideliame skaidraus stiklo inde arba vienos porcijos indeliuose. Pirmiausia sudėkite sausainius ir apšlakstykite likeriu. Ant viršaus sukrėskite kremą, gausiai apibarstykite kakavos milteliais ir prismaigstykite uogų griežinėlių.
7. Gatavą desertą kelioms valandoms dėkite į šaldytuvą.