Ingredientai
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Cukrus 175 g
- Sviestas 200 g
- Juodasis šokoladas 200 g
- Migdolų miltai 250 g
Kaip gaminti
1. Atskiriame trynius nuo baltymų.
2. Trynius plakikliu išplakame su cukrumi iki šviesios purios masės.
3. Tuo metu mikrobangų krosnelėje lėtai išlydome sviestą ir šokoladą (lėtai, tai turiu minty žaidžiame po 30 s, jei paliksite lydytis išsyk 2 minutėms, šokoladas paprasčiausiai sudegs).
4. Iki standžių putų išplakame baltymus.
5. Į purią trynių ir cukraus masę pilame išlydytą sviestą ir šokoladą, gerai išmaišome.
6. Beriame migdolų miltus, vėl gerai išmaišome.
7. Galiausiai į visą šią masę įmaišome plaktus baltymus. Tai darome ranka, ne plakikliu. Kaip matote, recepte nėra jokių kepimo miltelių, pyragas iškyla tik nuo plaktų baltymų, tad nepersistenkite maišydami.
8. Supilame į riebalais šiek tiek pateptą skardelę (manoji – 20 cm skersmens) ir kepame iki 165 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 45 minutes.
9. Šitas pyragas, kaip ir šokoladainis, bent jau man skaniausias šiltas, mikrobangų krosnelėje pašildytas 30 sekundžių.