„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.0 5 / 2
Jau įvertinote šį receptą

Itališkas braunis „Torta Caprese“

Itališkas pyragas „Torta Caprese“
Itališkas pyragas „Torta Caprese“ / Autorės nuotr.
Skaitysiu vėliau

Virginija Pupeikytė-Dzhumerova (Tekstoranas): Iškepti šį pyragą paprasta, tik šiukštu neperkepkit! 45 minutės ir traukite iš orkaitės. „Torta Caprese“, kaip ir šokoladainis (angl. brownie), gali atrodyti neiškepęs, bet iš tikrųjų būna iškepęs, tereikia duoti truputį laiko jam atvėsti.

 

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Atskiriame trynius nuo baltymų.

2. Trynius plakikliu išplakame su cukrumi iki šviesios purios masės.

3. Tuo metu mikrobangų krosnelėje lėtai išlydome sviestą ir šokoladą (lėtai, tai turiu minty žaidžiame po 30 s, jei paliksite lydytis išsyk 2 minutėms, šokoladas paprasčiausiai sudegs).

4. Iki standžių putų išplakame baltymus.

5. Į purią trynių ir cukraus masę pilame išlydytą sviestą ir šokoladą, gerai išmaišome.

6. Beriame migdolų miltus, vėl gerai išmaišome.

7. Galiausiai į visą šią masę įmaišome plaktus baltymus. Tai darome ranka, ne plakikliu. Kaip matote, recepte nėra jokių kepimo miltelių, pyragas iškyla tik nuo plaktų baltymų, tad nepersistenkite maišydami.

8. Supilame į riebalais šiek tiek pateptą skardelę (manoji – 20 cm skersmens) ir kepame iki 165 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 45 minutes.

9. Šitas pyragas, kaip ir šokoladainis, bent jau man skaniausias šiltas, mikrobangų krosnelėje pašildytas 30 sekundžių.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.