Ingredientai
- Makaronai 500 g mėgstami
- Svogūnai 50 g smulkinti
- Česnakai 50 g smulkinti
- Garstyčių milteliai 5 g
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
- Pomidorai 100 g savo sultyse konservuoti, smulkinti
- Čederio sūris 100 g
- Parmezano sūris 50 g tarkuotas
- Jogurtas 70 g liesas
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Makaronus išvirkite, smulkintus svogūnus ir česnakus apkepkite aliejuje su pipirais, suberkite tarkuotą čederį ir kaitinkite, kol jis išsileis. Nuimkite nuo viryklės ir supilkite jogurtą, garstyčių miltelius.
2. Padažą sumaišykite su makaronais ir smulkintais konservuotais pomidorais, pasūdykite, supilkite į kepimo formą ir užbarstykite parmezano (ar kito panašaus sūrio). Apie 15–20 min. kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje.
P. S. Jei norite, kad patiekalas būtų mažiau kaloringas, rinkitės liesesnį sūrį.
Plačiau skaitykite: „Savaitgalio pietums: pasaulio virtuvių patiekalai per pusvalandį“