Ingredientai
- Ryžiai 250 g
- Sviestas 20 g
- Vištiena 600 g blauzdelių be sąnario
- Konservuoti pomidorai 400 g smulkintų
- Morkos 1 vnt. didelė
- Salierų stiebai 1 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Balzaminis actas 1 valg. š.
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š. kepimui
- Druska 1 žiupsnelis
- Prieskoniai 1 žiupsnelis vištienai
- Rozmarinai 1 vnt. šakelė
Kaip gaminti
1. Daržoves nuskuskite, nulupkite ir supjaustykite stambesniais gabaliukais.
2. Troškintuve įkaitinkite aliejų, įmeskite neluptą česnako skiltelę ir trumpai pakepinkite, kad paskleistų kvapą.
3. Troškintuve ant didelės kaitros apskrudinkite vištienos blauzdeles iš visų pusių ir gausiai pašlakstykite balzaminiu actu.
4. Suberkite daržoves ir maišant pakepinkite. Tada supilkite smulkintų konservuotų pomidorų tyrę, sumažinkite kaitrą, įpilkite porą samčių verdančio vandens, įberkite vištienos prieskonių ir druskos. Viską gerai išmaišykite, uždenkite troškintuvą dangčiu ir troškinkite ant silpnos kaitros apie 40 minučių.
5. Pasūdytame vandenyje išvirkite ryžius, nukoškite ir sumaišykite su sviestu.
6. Patiekite vištienos troškinį su ryžiais, apibarstykite šviežiu rozmarinu.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų