Ingredientai
- Ryžiai 275 g rudųjų
- Vištienos sultinys 6 st.
- Kumpis 115 g liesos rūkytos mėsos, geriausia kiaulienos kumpis "Pancetta"
- Svogūnai 2 vnt.
- Salierai 3 vnt. lapkočiai
- Kopūstai 1 vnt. pusė gūžės garbanotų
- Anakardžių riešutai 110 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Sviestas 25 g
- Mairūnas 3 valg. š. susmulkintų, šviežių
- Laurų lapai 1 vnt.
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. malti
- Aliejus 1 valg. š. šlakelis
Kaip gaminti
1. Užvirinkite keturis puodelius sultinio, įmeskite laurų lapą, suberkite nuplautus ryžius, sumažinkite ugnį, uždenkite ir virkite 30 min. Išvirusius ryžius sukrėskite į dubenį, laurų lapą išmeskite.
2. Dideliame puode išlydykite sviestą, sudėkite kubeliais supjaustytą mėsą, susmulkintus svogūnus, griežinėliais supjaustytus salierus ir kepinkite 8 min. Sudėkite juostelėmis supjaustytus kopūstus, suberkite mairūnus ir troškinkite dar 5 min. retkarčiais pamaišydami.
3. Kopūstų troškinį sukrėskite į dubenį su ryžiais, suberkite susmulkintus riešutus, supilkite išplaktus kiaušinius, likusį sultinį, gausiai pagardinkite pipirais ir gerai išmaišykite.
4. Apkepo indą patepkite aliejumi, sukrėskite visą masę. Uždenkite folija ir kepkite 180 °C orkaitėje 30 min.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams, Pietums
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų