Ingredientai
- Miltai 950 g (00 tipo)
- Sviestas 300 g (pirmoji dozė - 200 g, antroji dozė - 100 g)
- Cukrus 290 g
- Mielės 40 g
- Vanduo 400 g (šiltas)
- Razinos 300 g
- Cukatos 150 g (cukruoti apelsinai)
- Kiaušinių tryniai 210 g
- Druska 5 g
- Apelsinų aromatas 5 g
Kaip gaminti
- Suberkite miltus į didelį dubenį. Šiai duonai sviestą reikės dalinti dviem dalimis – pirmąją, didesnę, dėsime maišymo pradžioje, o mažesniąją – pabaigoje.
- Pirmąją sviesto dozę pjaustome mažais gabaliukais ir dedame į duobelę. Sumuškite kiaušinius. Atskirai sumaišykite vandenį su mielėmis, kol šios ištirps. Viską supilkite į miltų duobelę. Gerai išmaišykite ir minkykite tešlą.
- Tešlą reikia minkyti nuo savęs, delno apatine dalimi ją stumiant į priekį. Gerai išminkius suformavus vientisą tešlą, suberkite cukruotus apelsinus, razinas. Sudėkite antrąją sviesto dalį - 100 g. ir viską gerai išminkykite. Suformuokite duonos formą ir dėkite į skardą. Uždenkite medvilniniu audeklu ir keturias valandas laikykite tešlą 22–23 laipsnių temperatūroje.
- Pyragas pakils, todėl atkreipkite dėmesį į kokią skardą dedate pyragą. Pagal visas italų tradicijas, duonos paviršiuje padaromas nedidelis kryžiaus formos įpjovimas. Duoną kepkite 170 laipsnių temperatūroje, apie 30 minučių. Kai duona atvės – apibarstykite cukraus pudra ir patiekite ant šventinio stalo.