Ingredientai
- Makaronai 500 g
- Mėsa 400 g maltos
- Pievagrybiai 200 g
- Svogūnai 3 vnt.
- Pomidorų padažas 500 g indelio padažo su daržovėmis
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
- Maltos mėsos prieskoniai: 1 arbat. š.
- Aliejus 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Makaronus išvirkyte sūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės. Pievagrybius supjaustykite griežinėliais, svogūną susmulkinkite.
2. Dideliame puode storu dugnu įkaitinkite šaukštą aliejaus, dėkite faršą ir kepkite 5 minutes. Suberkite pievagrybius, svogūnus, pagardinkite druska, pipirais, maltos mėsos prieskoniais ir kepkite dar 10 minučių.
3. Nukoškite makaronus. Į puodą sudėkite pomidorų padažą, išmaišykite ir pakaitinkite dar minutę. Sudėkite makaronus, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Jei turite, troškinį pagardinkite šaukštu grietinės. Jei bus per tirštas padažas, įpilkite šiek tiek nuoviro, kuriame virė makaronai.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų