Ingredientai
- Miltai 500 g
- Cukrus 150 g
- Alyvuogių aliejus 100 g
- Pienas 100 ml
- Kiaušiniai 5 vnt. 1 tešlai ir 4 papuošimui
- Kepimo milteliai 8 g
- Citrinos 1 vnt. nutarkuota žievelė
- Kiaušinio baltymas 50 g glaistui
- Citrinos sultys 1 arbat. š.
- Cukraus pudra 200 g
- Cukraus pabarstukai 1 valg. š. papuošimui
Kaip gaminti
1. Sumaišome miltus su kepimo milteliais ir cukrumi. Įtarkuojame citrinos žievelę. Įmušame kiaušinius. Pilame alyvuogių aliejų, pieną ir viską maišome. Suformuojame kamuoliuką, įvyniojame jį į maistinę plėvelę ir paliekame pailsėti kambario temperatūroje apie 30 min.
2. Per tą laiką išsiverdame kiaušinius, skirtus puošimui.
3. Tešlą padaliname į 12 lygių dalių (maždaug po 75 g). Iš kiekvienos formuojame pailgą, maždaug 30cm ilgio, „dešrelę“. Sugrupuojame jas po 3 ir sulipdome viename gale. Tuomet piname pyrago juostas ir suformuojame kasą. Sujungiame abu galus, kad gautųsi vainikas. Dedame pyragėlius į kepimo skardą. Į kiekvieno vidurį dedame po virtą kiaušinį ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.