Ingredientai
- Baklažanai 2 vnt.
- Saulėgrąžų aliejus 500 ml kepimui (fritiūrinimui)
- Miltai 0,5 st. baklažanams apvolioti
- Druska 0,5 arbat. š.
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Česnakai 2 skiltelės
- Ančiuviai 6 vnt. filė iš stiklainiuko
- Bazilikai 50 g šviežių ir dar 1 šaukštelis džiovintų
- Konservuoti pomidorai 2 vnt. skardinės po 400 g; smulkintų savo sultyse
- Parmezano sūris 80 g
- Mocarelos sūris 2 vnt. didesni rutuliukai, geriausiai itališko
Kaip gaminti
1. Supjaustyti baklažanus 0,5 cm storio griežinėliais. Keptuvėje įkaitinti daug saulėgrąžų aliejaus ir kepti jame miltais apvoliotus baklažanų griežinėlius, kol jie gražiai apskrunda. Tada ištraukti ir dėti ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų aliejaus perteklius. Pasūdyti.
2. Gaminame padažą. Į keptuvę pilti šlakelį aliejaus, dėti česnaką ir ančiuvių filė bei ant didelės kaitros maišant kepti, kol filė suyra ir česnakas paskleidžia savo aromatą. Sumažinti kaitrą ir supilti pomidorų konservus. Paskaninti džiovintu baziliku. Uždengti ir troškinti apie 20 minučių. Kai pasklinda pomidorų aromatas, viryklę išjungti, sudėti šviežius bazilikų lapelius ir pagardinti druska.
3. Supjaustyti mocarelą 4 mm storio griežinėliais.
4. Nedideliame kepimo inde komponuoti patiekalą: dėti truputį pomidorų padažo, tada sluoksnį baklažanų, vėl padažo, tada plėšytos mocarelos, tarkuoto parmezano, tada vėl – baklažanų, padažo, mocarelos, parmezano. Priklausomai nuo indo dydžio priklausys ir sluoksnių skaičius. Viršuje – parmezanas.
5. Kepti 20 minučių iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol tarkuotas sūris gražiai paruduoja.