Ingredientai
- Faršas 500 g jautienos ir kiaulienos
- Rikotos sūris 100 g
- Parmezano sūris 4 valg. š. tarkuoto
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Paprikos 6 vnt. vidutinio dydžio
- Svogūnai 1 vnt. nedidelis
- Morkos 1 vnt.
- Konservuoti pomidorai 300 g trintų
- Alyvuogių aliejus 6 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Pirmiausia, nuplaukite paprikas, perpjaukite į keturias dalis ar daugiau, išimkite sėklas ir išdėliokite kepimo skardoje išore į viršų. Pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 min.
2. Paprikas palikite vėsti uždengtas. Atvėsus nulupkite odelę ir supjaustykite juostelėmis.
3. Kol kepa paprikos, paruoškite kukuliukus. Į faršą sudėkite rikotą, parmidžaną, prieskonius. Viską gerai išmaišykite ir suformuokite nedidelius (apie 4 cm skersmens) kukuliukus.
4. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, sudėkite mėsos kukuliukus ir kepkite, kol lengvai apskrus.
5. Į gilų puodą sudėkite apkeptus kukuliukus, juostelėmis supjaustytą papriką, riekelėmis supjaustytą svogūną, morkas, konservuotus trintus pomidorus. Uždenkite ir troškinkite 30 min. ant žemos ugnies. Jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens.
6. Patiekite su lengvai apskrudinta šviesia duona, pašlakstyta alyvuogių aliejumi.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų