Ingredientai
- Kiaušinio baltymas 4 vnt.
- Migdolų miltai 2 st.
- Cukraus pudra 2 st.
- Cukrus 1 st.
- Migdolų ekstraktas 0,5 arbat. š.
- Vanilės ekstraktas 0,5 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Plakdami kiaušinių baltymus po truputį berkite cukrų ir plakite iki gražios vientisos, blizgančios masės.
2. Supilkite migdolų bei vanilės esencijas ir atsargiai išmaišykite.
3. Į baltymų masę suberkite migdolų miltus, cukraus pudrą ir atsargiai pamaišykite.
4. Ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos suformuokite morengus ir juos palikite valandai, kad masė sukietėtų. Tuomet dėkite skardą į iki 150 laipsnių įkaitintą temperatūros orkaitę ir kepkite apie 10 min.