Ingredientai
- Vanduo 750 ml
- Kukurūzai 125 g kruopos
- Aliejus 2 valg. š.
- Sūris 1 sauja brandintas tarkuotas
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Į puodą supilkite vandenį, pagal skonį įberkite druskos ir užvirinkite. Į verdantį vandenį maišydama, kad nesušoktų į gumulėlius, suberkite kukurūzų kruopas.
2. Kai viskas užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite 30–45 minučių. Nuolatos maišykite, kad neprisviltų.
3. Plokščią kepimo skardą kruopščiai ištepkite aliejumi, į ją supilkite masę ir mentele tolygiai paskirstykite. Palaikykite 2 valandas, kad gerai atauštų.
4. Ataušusią kukurūzų masę supjaustykite norimo dydžio ir formos juostelėmis, sudėkite jas ant aliejumi ištepto kepimo popieriaus ir apibarstykite tarkuotu brandintu sūriu.
5. Kukurūzų juosteles kepkite iki 200 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių. Kukurūzų juosteles valgykite vienas arba, apibarsčiusi tarkuotu sūriu, tiekite kaip garnyrą.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų