Ingredientai
- Makaronai 150 g kaspinėlių
- Pomidorai 4 vnt. nedideli
- Salierai 1 vnt.
- Vištiena 250 g virtų viščiukų krūtinėlių filė
- Bazilikai 100 g saujelė šviežių
- Fetos sūris 150 g arba riebaus varškės sūrio
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š. užpilui
- Citrinos 1 vnt. 2 valg. š. sulčių užpilui
- Česnakai 3 skiltelės užpilui
- Grūdėtosios garstyčios (užpilui) 1 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį užpilui
- Raudonėliai 1 arbat. š. pagal skonį šviežių užpilui
- Rudasis cukrus 1 arbat. š. žiupsnelis užpilui
Kaip gaminti
1. Makaronus su šlakeliu aliejaus išvirkite ir atvėsinkite.
2. Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais, pomidorus – skiltelėmis, varškės arba fetos tipo sūrį sutrupinkite šakute.
3. Makaronus dėkite į gilesnę salotinę, ant viršaus berkite vištieną, smulkintą salierą, dailiai išdėliokite pomidorų skilteles.
4. Salotas apliekite pasūdytu ir cukrumi pagardintu padažu, paruoštu iš aliejaus, citrinų sulčių, garstyčių, raudonėlių, smulkintų česnakų.
5. Tiekdama salotas papuoškite bazilikais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Makaronai, Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų