Ingredientai
- Sultenės 200 g
- Alyvuogės 80 g žaliųjų stambių „alla salamoia“, lengvai sūdytų
- Kreivabudės 200 g šviežių
- Avies pieno sūris pecorino romano 30 g
- Apelsinai 1 vnt.
- Pomidorai 4 vnt. vynuoginiai
- Citrinos 0,5 vnt.
- Petražolės 1 valg. š.
- Česnakai 1 skiltelės
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis šviežiai maltų
- Duona 2 riekės idealu - ciabatta
Kaip gaminti
1. Švariai nuvalykite grybus atskirdami vieną nuo kito, nusausinkite. Kepkite (iš abiejų pusių) be jokių riebalų, kol iš grybų išsiskirs visas skystis.
2. Įpilkite alyvuogių aliejaus, įmeskite skiltelę česnako, pabarstykite druska ir palaikykite kelias minutes ant smagios ugnies. Apibarstykite susmulkintomis petražolėmis ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
3. 0,5 cm storio apskritimais supjaustykite apelsinus. Tvarkingai sudėliokite į lėkštę sultenės kupstelius, nenupjaudami šaknies. Sudėliokite kreivabudes, pusiau perpjautus pomidorus ir alyvuoges.
4. Išspauskite citrinos, saikingai pabarstykite druska, užpilkite tyro alyvuogių aliejaus. Ant grybų užmeskite keletą „pecorino romano“ drožlių. Lėkštėje išdėliokite pakepintos „ciabatta“ duonos riekeles.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų