Ingredientai
- Makaronai 200 g spiralių
- Salotos 1 vnt. gūžė garbanotų
- Tunas 2 vnt. dvi nedidelės skardinės konservuoto savo sultyse
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Pomidorai 5 vnt.
- Petražolės 1 sauja šviežių
- Vermutas 150 ml sauso baltojo - užpilui
- Alyvuogių aliejus 50 ml užpilui
- Česnakai 1 skiltelės užpilui
- Čiobreliai 3 vnt. kelios šviežios šakelės - užpilui
- Rudasis cukrus 1 arbat. š. pagal skonį - užpilui
- Druska 1 žiupsnelis užpilui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis užpilui
- Kaparėliai 3 valg. š. konservuotų, pagal skonį - užpilui
Kaip gaminti
- Makaronus išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės, palikite atvėsti.
- Kiaušinius išvirkite. Kai atvės, nulupkite, supjaustykite riekelėmis. Nuplautas, popieriniu rankšluosčiu nusausintas salotas suplėšykite.
- Nuo tunų gabaliukų nupilkite marinatą, šakute juos kiek pasmulkinkite.
- Nuplautus pomidorus supjaustykite griežinėliais, petražoles susmulkinkite. Dubenyje sumaišykite makaronus ir plėšytas salotas.
- Sudėkite pomidorus, kiaušinius, atsargiai išmaišykite. Ant viršaus sudėkite tunus, suberkite smulkintas petražoles. Paruoškite užpilą: dubenyje sumaišykite vermutą ir aliejų.
- Sudėkite trintus česnakus, dar sykį viską sumaišykite.
- Pagal skonį įberkite rudojo cukraus, druskos, maltų juodųjų pipirų, gerai išsukite. Įmaišykite kaparėlius.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų